Nieuws

50 jaar tractorproductie in Basildon - 29/01/2014

New Holland viert 50 jaar tractorproductie in Basildon met het Gouden Jubileum van de T7 en T6 modellen!

De New Holland fabriek in Basildon viert in 2014 een halve eeuw tractorproductie. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, werden exclusieve Gouden Jubileum uitvoeringen van de T7.270 Auto Command en T6.160 Auto Command geproduceerd. In de loop van dit jaar vinden eveneens verschillende evenementen plaats.

In Basildon worden exclusieve Gouden Jubileum uitvoeringen geproduceerd van de twee topmodellen. De Gouden Jubileum uitvoering T7.270 Auto Command is de krachtigste tractor die ooit in Basildon werd gebouwd, en de Gouden Jubileum uitvoering T6.160 Auto Command vertegenwoordigt de toekomst van de gediversifieerde landbouw. De twee modellen zijn voorzien van een metallic Profondo Blue lak, een volle nachtblauwe schaduw, gouden grilles, een uitlaatbeschermkap en modelidentificatie.
Extra onderdelen bestaan uit een luxe interieur met talloze opties: volledig lederen stoel, lederen stuurwiel in combinatie met een hoogpolig tapijt en een volledig geïntegreerd IntelliSteer™ Auto Guidance-systeem.

Deze exclusieve tractoren worden enkel gebouwd tijdens het jubileumjaar en in beperkt aantal, om twee toekomstige iconen van Basildon te creëren. Naast deze twee jubileumtractoren worden alle modellen die in 2014 in Basildon worden geproduceerd voorzien van een speciaal vijftigjarig embleem, dat aan de elegante lijnen van de T6- en T7-tractorseries herinnert.

Een halve eeuw tractorgeschiedenis

De constructie van een fabriek voor de volledig geïntegreerde productie van tractoren startte in 1962. Op 15 mei 1964 rolden de eerste tractoren van de productielijn van de modernste Europese tractorfaciliteit. In 1989, vijfentwintig jaar later, werden meer dan twee miljoen motoren geproduceerd. Om deze belangrijke mijlpaal te vieren werd het iconische Zilveren Jubileum model Ford 7810 geïntroduceerd. 2012 bleek opnieuw een belangrijk jaar voor Basildon, door de onthulling van het ultramoderne bezoekerscentrum. De fabriek behaalde de Bronze World Class Manufacturing-status en David Cameron, minister-president van het Verenigd Koninkrijk, bezocht de fabriek.

Sinds 1964 werden 1,6 miljoen tractoren en 3,1 miljoen motoren geproduceerd in Basildon. Tegenwoordig heeft de fabriek meer dan duizend gedreven en toegewijde mensen in dienst voor de productie van toonaangevende tractoren. De faciliteit biedt plaats voor meer dan 10.000 verschillende productspecificaties en 85% van de totale productie wordt wereldwijd geëxporteerd.

Wereldwijde modernisering van de landbouw

De tractoren van Basildon gaven vorm aan de geschiedenis van de moderne landbouw. Dit gaat terug naar de eerste Ford 1000-serie van de jaren ‘60. Deze serie luidde de era van moderne landbouw in volgens een volledig nieuw ontwerp. Nieuwe motoren en transmissies bezorgden dit gamma een wereldwijd succes. De Ford 40-tractoren waren de baanbrekende modellen in het begin van 1990. Zij waren uitgerust met de befaamde PowerStar-motoren, die ook in Basildon werden gebouwd. Deze tractoren verbeterden het comfort dankzij de SuperLux cabine, die een stille en grote bedieningsruimte bood en uitgerust was met het geavanceerde "Closed Centre Load Sensing (CCLS) systeem en de voorloper van de Electro Command™ semi-powershifttransmissie: de ElectroShift. Na de indrukwekkende introductie in het Verenigd Koninkrijk en Europa bereikte de verkoop van de tractorserie van 75-120 pk de magische grens van 100.000 stuks.

Meer productiviteit en comfort. Meer duurzame landbouw

De TS-serie werd eind 1990 geïntroduceerd als opvolger van de 40-serie. Deze serie was de eerste met de typische New Holland-stijl met de  karakteristieke aflopende motorkap. De reeks profiteerde ook als eerste van de Tier 1 emissietechnologie: de start van de voortdurende toewijding van New Holland om de impact van landbouw op het milieu te verminderen. De TM-serie, met een vermogen van 120-190 pk, stond voor uitstekende prestaties en een uiterst makkelijke bediening dankzij de introductie van de Terraglide™-voorasvering. Het was ook de eerste reeks die kon bogen op de  verbeterde motorvermogensmanagementtechnologie (EPM). De TM slaagde met vlag en wimpel voor de extreme duurzaamheidstest en maakte als eerste 500 bedrijfsuren op 100% biodiesel. De T6000-serie trad in de voetstappen van de TM-serie en lanceerde twee modellen aangedreven  door 100% biodiesel, voor het duurzame Eden Project in Cornwall (Verenigd Koninkrijk).

Basildon tractoren zijn altijd uitgerust met spraakmakende transmissietechnologie. De T7000-serie leverde de beste powershift in zijn klasse met de Power Command™-transmissie. De meermaals bekroonde Auto Command™ continu variabele transmissie-technologie werd in 2009 in Basildon geïntroduceerd op de T7000-serie, samen met de standaard ergonomische SideWinder™ II-armleuning.

De T6 en T7, de meest recente series van Basildon, zijn net zo productief, efficiënt en duurzaam. Zij zijn uitgerust met de ultramoderne SCR-technologie met ECOBlue™ en voldoen aan de laatste emissievoorschriften. Deze technologie verlaagt het brandstofverbruik met 10% en verbetert tegelijkertijd de productiviteit.