Nieuws

Nieuwe generatie LM-verreikers - 23/01/2014

New Holland introduceert de nieuwe generatie LM-verreikers met bereik van 6 tot 9 meter: uitstekende prestaties en bestuurderscomfort.

New Holland heeft de LM-verreiker serie van 6 tot 9 meter volledig opnieuw ontworpen, voor aanzienlijk betere prestaties en eersteklas bestuurderscomfort.  De serie bestaat uit 5 modellen: de LM 6.32, LM 6.35 Elite, LM 7.35, LM 7.42 Elite en LM 9.35, met een hefvermogen tot 4200 kg en een hefhoogte tot 9,1 meter. De serie is door New Holland ontworpen en geproduceerd, om middelgrote en grootschalige veehouderijen, grote landbouwbedrijven en loonwerkers wereldwijd hoogwaardige mogelijkheden voor materiaalverwerking te bieden.
De nieuwe serie vervangt de bestaande modellen LM5040, LM5060 en LM5080. Om dit te onderstrepen is de LM-serie voorzien van de vernieuwde New Holland-productnummering. Het eerste cijfer geeft de maximale hefhoogte aan in meters en de volgende twee cijfers geven het maximale hefvermogen aan uitgedrukt per 100 kg.

Kenmerken

· Uitstekende prestaties: hefhoogte tot 9,1 meter en hefvermogen tot 4200 kg
· Uitzonderlijk comfort: beste zicht in zijn klasse, ergonomische bedieningen en bestuurderscomfort
· Efficiënt wegtransport: automatisch schakelen op Elite-modellen en verbeterde tractie
· Verbeterde operationele flexibiliteit: superieure robuustheid en verbeterde prestaties van de hefarm
· Eenvoudig onderhoud: unieke configuratie onder de motorkap voor snel dagelijks onderhoud
· Gebruiksvriendelijk giekblokkensysteem: eenvoudig af te stellen voor minder stilstandtijd en –kosten

Uitstekende prestaties: hefhoogte tot 9,1 meter en hefvermogen tot 4200 kg

De volledige LM-serie is voorzien van de befaamde New Holland NEF-motor  met ECOBlue™-SCR-technologie voor conformiteit met Tier 4A. Deze motor levert uitstekende prestaties met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik in vergelijking met de huidige modellen. Standaard-LM-machines leveren 121 pk, Elite-modellen maar liefst 143 pk.  Dit formidabele vermogen maakt hefhoogtes van 6,1 meter mogelijk met de LM6.32, van 7 meter met de LM7.35 en van 9,1 meter met de LM9.35, zonder enige moeite.

Het hefvermogen blijft behouden dankzij de giekconstructie voor zwaar gebruik.  De grote pennen en blokken worden vervaardigd van staal met een hoge treksterkte voor extra duurzaamheid. De topper van de serie, de LM9.35, is ontworpen met het oog op moderne strogerichte werkzaamheden, waarbij balen in de grootste schuren tot op de centimeter nauwkeurig moeten worden opgestapeld.

Moderne landbouwbedrijven vereisen het grootst mogelijke hefvermogen en de LM-serie biedt een hefvermogen van 3200 tot en met 4200 kg, zodat zelfs de meest veeleisende loonwerkers de grootste graanbakken met gemak kunnen heffen. De Elite-modellen zijn ontworpen voor de meest veeleisende werkzaamheden: de LM6.35 Elite kan 3500 kg heffen, 300 kg meer dan het standaardmodel, en de LM7.42 Elite kan maar liefst 4200 kg heffen, 20% meer dan de standaarduitvoering. Door de kantelhoek van 131° op de standaardmodellen en 142° op de Elite-modellen kunnen bakken volledig worden geleegd, zelfs bij het werken met de meest kleverige gewassen.

De indrukwekkende cyclustijden van de LM zijn verbeterd dankzij het verbeterde hydraulisch vermogen. De standaardmodellen leveren 120 liter per minuut en de Elite-varianten zelfs 140 liter/minuut.  Hierdoor blijft de productiviteit op peil, zelfs wanneer de zwaarste lasten op volledige hoogte worden vervoerd, en worden de cyclustijden voor het hanteren van graan aanzienlijk verkort.

Uitzonderlijk comfort: beste zicht in zijn klasse, ergonomische bedieningselementen en bestuurderscomfort.

De cabine van de LM is vernieuwd en biedt nu het beste zicht in zijn klasse, voor alle overslagtoepassingen. Alle belangrijke bedieningen werden gegroepeerd voor een ergonomische bediening, en de voornaamste giekfuncties worden met de vingertoppen bediend via een elektronische joystick, die tevens het schakelen en de neutraalschakeling verzorgt. Er dringt ook duidelijk minder geluid door in de cabine, voor meer comfort tijdens lange werkdagen.  Bij Elite-modellen is de joystick aangebracht op de armleuning en voorzien van extra bedieningen voor vooruit- en achteruitrijden, voor nog meer bestuurderscomfort de hele dag door.

Efficiënt wegtransport: automatisch schakelen op Elite-modellen en verbeterde tractie

De 4x3-powershifttransmissie op de standaardmodellen biedt de perfecte spreiding van versnellingen over het werkbereik bij het stapelen van balen, het trekken van een aanhangwagen of het werken op de kuilvoederhoop. De Elite-modellen zijn ontworpen met het oog op transportwerkzaamheden en hebben daartoe een 6x3-powershifttransmissie met functie voor automatisch schakelen. Bestuurders schakelen handmatig binnen versnelling 1-4 en vervolgens wordt de functie voor automatisch schakelen geactiveerd; deze schakelt automatisch versnelling 5 en 6 in om te garanderen dat altijd de meest efficiënte versnelling is geselecteerd. Dit verbetert het bestuurderscomfort aanzienlijk en beperkt het brandstofverbruik tijdens wegtransport.
De maximale transportsnelheid van 40 km/u gaat gepaard met een betere trekkracht. Hierdoor blijven de prestaties op peil onder uiteenlopende omstandigheden, waaronder werkzaamheden op het veld en bij het vervoeren van zware lasten op glooiende wegen.

Verbeterde operationele flexibiliteit: superieure robuustheid en verbeterde prestaties van de fronthefinrichting

Precisietransport wordt nu nog makkelijker dankzij een betere constructiestijfheid. Het volledige chassis is stijver gemaakt, voor minder buiging tijdens delicate transportwerkzaamheden, en de geïntegreerde olietank zorgt voor een nog beter evenwicht, ideaal bij het werken op steile kuilvoederhopen. Daarnaast is de hefinrichting aan de voorzijde aanzienlijk verbeterd, voor compatibiliteit met een groter assortiment werktuigen, en om supersnel aan- en loskoppelen mogelijk te maken. Elite-modellen zijn tevens voorzien van automatische stuuruitlijning, waardoor de 4 wielen perfect zijn uitgelijnd voor een grotere stuurnauwkeurigheid en minder slijtage van de banden.

Eenvoudig onderhoud: unieke configuratie onder de motorkap voor snel dagelijks onderhoud

De LM-serie heeft een unieke configuratie onder de motorkap, waardoor het dagelijks onderhoud nog makkelijker en zonder gereedschap uitgevoerd kan worden. De motorkap opent ver en alle servicepunten zijn bereikbaar vanaf het maaiveld. Tijdens intensieve werkzaamheden in de stoffigste omstandigheden zorgt de ventilator met omkeermechanisme ervoor dat de roosters schoon blijven, om de productiviteit hoog te houden.

Gebruiksvriendelijk giekblokkensysteem: eenvoudig af te stellen voor minder stilstandtijd en -kosten

De LM-serie heeft een innovatief en exclusief systeem dat, via een intuïtief en gebruiksvriendelijk mechanisme de opening tussen de gieksegmenten aanpast tijdens het uitschuiven van de giek. Er is een reeks giekblokken aangebracht in de giek zelf, waardoor de gieksegmenten over elkaar kunnen schuiven, maar het systeem is tevens ontworpen voor gebruiksvriendelijkheid: gebruikers kunnen de opening afstellen zonder dat er speciaal gereedschap of speciale training nodig is. Bovendien verlengen deze blokken de levensduur van de machine aanzienlijk en verlagen ze de stilstandtijd, die tot productiviteitsverlies leidt.

Model Maximale hefhoogte (meter) Maximaal hefvermogen (kg) Maximaal motorvermogen (pk)
LM 6.32 6,1 3.200 121
LM 6.35 Elite 6,1 3.500 143
LM 7.35 7,0 3.500 121
LM 7.42 Elite 7,0 4.200 143
LM 9.35 9,1 3.500 121

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55
of via het online contactformulier.