Nieuws

Nieuwe New Holland rondebalenpers - 23/09/2013

De nieuwe New Holland rondebalenpers met variabele kamer en Roll-Belt™: tot 20% meer capaciteit en 5% hogere baaldichtheid.

De volledig nieuwe New Holland rondebalenpersen met variabele kamer en Roll-Belt™ vervangen de BR7000 en leveren een capaciteit die 20% hoger is. Leverbaar in baaldiameters van 1,5 en 1,8 meter: dit wordt de standaardkeuze voor belangrijke toepassingen in veehoudersbedrijven en voor coöperaties en loonwerkers in stro, hooi en voer. New Holland, pionier in rondebalentechnologie, produceerde meer dan 225.000 rondebalenpersen met variabele kamer. Een bewijs voor New Hollands ongeëvenaarde prestaties en populariteit bij landbouwers overal ter wereld.
"De Roll-Belt-balenpers maakt het mogelijk de balenpers aan specifieke behoeften aan te passen.
De standaarduitvoeringen met de SuperFeed rotor en de professionele CropCutter versies maken balenpersen op maat  mogelijk", verklaarde Bob Hatz, hoofd Hay and Forage Product Management. "De volledig nieuwe opraper, het dubbele dichtheidssysteem en het doorlopende riemontwerp zorgen voor aanzienlijke productiviteitsvoordelen."

Nieuwe opraper en invoerder: tot 20% meer capaciteit
De opraper werd volledig opnieuw ontworpen om de capaciteit kuilvoer tot 20% te verhogen. Er kan gekozen worden tussen configuraties van 1,8 en 2 meter. De standaard opraper met de 4-tandenbalk is ideaal voor werkzaamheden met stro. De opraper met een vaste 5-tandbalk voor zwaar gebruik, met versterkte rubberen tanden, zijn lateraal 10% stugger en gaan vijf keer langer mee. Ze handhaven de prestaties van de opraper op moeilijk, oneffen of rotsachtig terrein en zetten een nieuwe norm bij werkzaamheden met kuilvoer.
De nieuwe optionele invoerrol brengt het gewas van de opraper over naar de rotor terwijl tegelijkertijd de gewasdoorvoer wordt samengevoegd om ervoor te zorgen dat deze exact overeenkomt met de breedte van de perskamer.
De inklapbare roterende steunwielen zorgen ervoor dat het aanpassen van een transport- naar een veldconfiguratie nog eenvoudiger verloopt. De wielen zwenken omhoog en rond en worden in de transportpositie vergrendeld zonder ooit te zijn verwijderd.

Aangepaste invoer: rotoropties SuperFeed™ en CropCutter™
Voor meer flexibiliteit bij het balenpersen kan er gekozen worden tussen 2 versies: enerzijds de SuperFeed™-standaardrotor met het vernieuwde "W"-patroon van New Holland. De rotor met een diameter van 455 mm handhaaft een hoge doorvoer van alle gewassen. Anderzijds levert de CropCutter-uitvoering balen met de hoogste dichtheid, met 15 geïntegreerde messen die garant staan voor de ultieme snijprestatie.

DropFloor-technologie: voorkomt blokkeringen die de productiviteit beïnvloeden
Tijdens het balenpersen in krappe tijdsschema's kost het stoppen om verstopte balenpersen vrij te maken kostbare tijd. In uitgebreid overleg met landbouwers introduceerde New Holland de "DropFloor"-technologie. Dankzij deze functie, bediend vanuit de comfortabele cabine, wordt de vloer eenvoudig verlaagd indien grote gewasdelen de rotor blokkeren. Zo wordt extra ruimte vrijgemaakt in de invoerzone, zodat het balenpersen hervat kan worden.

Doorlopende superbrede riem: vermindert de verliezen en verbetert de baalvorming
De Roll-Belt-balenpers is uitgerust met vier brede riemen van 273 mm die kostbare verliezen voorkomen en de trackingprestatie verbeteren. De verhoogde riemstabiliteit zorgt voor een groot contactoppervlak met het gewas en verbetert de betrouwbaarheid en baalvorming. Gebouwd met behulp van ultramoderne riemtechnologie, zijn deze riemen veel sterker aangezien ze geen verbindingspunten hebben. Dit voorkomt het oprekken voor een uniforme baalvorming. Bovendien werd de structuur van de riemen ontworpen om het reinigingsproces te ondersteunen en het blokkeren te voorkomen, voor efficiënte baalvorming.

Dubbel hydraulisch dichtheidssysteem: verhoogt de dichtheid tot 5%
De toevoeging van een tweede hydraulische dichtheidscilinder verhoogt de baaldichtheid tot 5% ten opzichte van de BR7000. Het systeem met een dichtheidscilinder aan beide zijden van de kamer zorgt voor een verbeterde dichtheidsregeling, ideaal voor alle werkzaamheden, aangezien de uniforme dichtheid van de balen het fermentatieprofiel verbetert voor voedzamere gewassen.

Verbeterde flexibiliteit en prestaties net- en touwwikkeling
Er kan gekozen worden tussen enkel een touw- of netsysteem, of een net- en touwcombinatiesysteem, naargelang de individuele behoefte. Het plaatsingssysteem werd opnieuw ontworpen en gebruikt nu een verbeterde dubbele touwbuis met middendraaipunt voor een constant wikkelpatroon  voor de baalvorm, zelfs tijdens intensief gebruik.
Het eendebeksysteem met netwikkeling bevindt zich nu dichter bij de baal. Dit betekent dat een volledige wikkeldekking minder tijd kost, zodat het balenpersen sneller verloopt. Er kunnen tot twee rollen extra netten opgeslagen worden op de modellen met enkel netten: één rol in een handige opbergruimte aan de achterkant van de balenpers en een tweede rol boven de actieve rol. Het toonaangevende eendebeksysteem met netwikkeling vereist momenteel een beperkt vermogen van de verbinding in de cabine, zodat het aansluiten op de tractor nog eenvoudiger wordt.

De onderscheidende stijl verbetert de bruikbaarheid en veiligheid
De veiligheid van de bestuurder vormde de basis van het ontwerp van de Roll-Belt-balenpers. De typische zelfdragende zijafschermingen uit één stuk kunnen breed geopend worden voor onderhoud, en ze kunnen uitsluitend geopend worden met een specifiek gereedschap, om ongelukken te voorkomen. De veiligheidsschakelaar voor het uitschakelen van de elektrische voeding bevindt zich op de trekhaak en biedt bestuurders de mogelijkheid om de voeding naar de balenpers te onderbreken, en deze volledig te deactiveren. Dit verhoogt de veiligheid tijdens het vervangen van het net of tijdens controles op blokkeringen.

ISOBUS-compatibiliteit
De Roll-Belt-balenpers is volledig ISOBUS compatibel met enkele monitorbediening. Dit betekent dat bestuurders de keuze hebben tussen het ultrabrede kleurentouchscreen IntelliView™ IV of zelfs de bestaande monitor in hun tractor. De geavanceerde Bale Command™ Plus II-monitor is standaard en biedt bestuurders de mogelijkheid om tot vier wikkelpatronen te bedienen. Deze monitor kan tot 20 afzonderlijke registraties baaltellingen opslaan, ideaal voor loonwerkers. Het geavanceerde IntelliView™ III-kleurentouchscreen is uitgerust met vingertipbediening voor balenpersmanagement en het grotere display maakt het afstellen nog gemakkelijker.

Flotatiebanden verminderen de bodemverdichting en verbeteren het comfort van het wegtransport
De Roll-Belt-balenpers kan uitgerust worden met ultrabrede 500/55/R20 banden, die de voetafdruk in het veld vergroten om de bodemverdichting tijdens het balenpersen van kuilvoer te verminderen. Dit is essentieel voor het beschermen van de waardevolle stoppel, om hergroei te bevorderen voor volgende oogsten. Tijdens wegtransport aan hoge snelheid vangen deze banden de schokken op en zorgen zo voor een soepele, comfortabele rit en voorkomen het springen van de tractor.

Model

Baaldiameter
(minimaal - maximaal [m])

Baalbreedte (m)

Minimaal vereist aftakasvermogen (pk)

Roll-Belt 150

0,90 - 1,5

1,2

70

Roll-Belt 180

0,90 - 1,8

1,2

80


Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier.