Nieuws

Nieuwe New Holland TC5000 maaidorserserie - 18/09/2013

New Holland lanceert de gloednieuwe TC5000-maaidorserserie met vijf schudders: meer comfort en hogere capaciteit!

New Holland heeft de TC5000-serie van conventionele maaidorsers met 5 schudders compleet vernieuwd. De nieuwe serie biedt topcomfort en een keur aan geavanceerde oogstfuncties. De TC5060, TC5070 en TC5080, marktleiders in hun segment, ontwikkelen een vermogen tussen 175 en 258 pk. De serie is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vereisten van middelgrote akkerbouwbedrijven en grootschalige veeteeltbedrijven, coöperaties en loonwerkers en onderscheidt zich door ongeëvenaard bedieningscomfort en hoge productiviteit.

“De nieuwe TC5000-serie is het resultaat van een jarenlang ontwikkelingsproces dat al in 1992 is begonnen. In 2013 zal de 50.000e TC-maaidorser geproduceerd worden: een bewijs van het voortdurende succes van de serie,” aldus Hedley Cooper, hoofd Harvester Product Management. “We hebben de serie compleet opnieuw ontworpen, met een groot aantal geavanceerde kenmerken waaronder de gloednieuwe Harvest Suite™ Comfort-cabine, die voorbestemd is om de standaard te worden in dit segment, de meermaals bekroonde Opti-Fan™-technologie, en tot slot de heavy duty Varifeed™-maaiborden die voor een grote productiviteitsverbetering zorgen.” De TC5070 en TC5080 zijn ook uitgerust met motoren met Tier 4A-conforme ECOBlue™ SCR-technologie, die het brandstofverbruik met 10% vermindert.

De Harvest Suite™ Comfort-cabine: dankzij de ergonomische en intuïtieve bedieningselementen de meest comfortabele cabine in dit segment
Bij het ontwerp van de Harvest Suite™ Comfort-cabine staat de landbouwer centraal. Als resultaat van jarenlang intensief overleg met de klanten wil de cabine met topcomfort de productiviteit  verbeteren. De cabinevering en de luchtgeveerde stoel beschermen de bestuurder tegen trillingen, voor een extreem zachte rit. De cabine zelf is 27% groter, met een 23% groter glasoppervlak, voor een beter zicht. Het verbazingwekkend lage geluidsniveau van 74dBA garandeert een uiterst stille werkomgeving.
De opnieuw ontworpen rechterconsole bevat alle voornaamste bedieningen, voor een intuïtieve instelling van de belangrijkste oogstparameters. Met de ergonomische CommandGrip, die de gebruikers van de T6-, T7-, T8- en T9-tractorseries vertrouwd voor zal komen, worden alle maaibord- en losparameters beheerd. De verstelbare console kan precies in de juiste positie gezet worden, voor een excellent gebruikscomfort.
Zes op het dak gemonteerde lampen en twee maaibordlampen verlichten het veld aan de voorkant, om ook 's nachts een grote oogstefficiëntie te bereiken. Een Bluetooth MP3-radio, een verwijderbare koelbox en een volwaardige bijrijdersstoel geven de cabine een luxueuze touch.

InfoView™ II-monitor: oogstanalyse in een oogopslag
De gemakkelijk af te lezen InfoView™ II-monitor, op de A-stijl, is binnen het natuurlijke gezichtsveld geplaatst, zodat de bestuurder de voornaamste parameters kan controleren terwijl hij naar het veld voor hem blijft kijken. Bovendien zorgt het slanke ontwerp voor een uitstekend zicht. De monitor is in vijf secties onderverdeeld, die elk specifieke informatie tonen: dorsinstellingen, oogststatus inclusief vulniveau van de graantank en brandstofmeters. Het intuïtieve toetsenblok garandeert directe en gemakkelijke navigatie.

Bekroond Opti-Fan™-systeem: neutraliseert het effect van hellingen op het reinigingssysteem
Het optionele Opti-Fan™-systeem, dat ook voorzien is op de CX- en CR-topmodellen, compenseert de gevolgen van hellingen, bergop en bergaf, op de oogstprestaties. De bestuurder selecteert de ventilatorsnelheid op vlakke grond en het systeem past deze automatisch aan wanneer de maaidorser bergop of bergaf rijdt. Bij het bergop rijden wordt de snelheid verlaagd zodat de gewassen niet te snel over de zeven bewegen en er minder verliezen optreden. Bij het bergaf rijden wordt de snelheid verhoogd om dikke ophopingen te voorkomen. Dit efficiënte systeem zorgt voor een beter graanstaal en minder verliezen en behoudt de capaciteit bij velden waar de machine wegrolt.

SmartSieve™-technologie: tot 30% meer reinigingscapaciteit op hellingen
De optionele SmartSieve™-technologie is ideaal voor werkzaamheden op golvend terrein. Dit systeem verandert automatisch de werphoek van het graan op de zeef, en kan laterale hellingen tot 25% compenseren door de ophoping van graan en stro te voorkomen. Dit levert tot 30% meer reinigingscapaciteit op, bij het werken onder zware belasting.

Kenmerkende vormgeving van New Holland-oogstmachines
De nieuwe, kenmerkende styling van de nieuwe TC5000-modellen doet denken aan de vloeiende lijnen en iconische curves van de CR- en CX-maaidorsers en maakt de TC5000 tot een nog opvallender verschijning op het veld.

Heavy duty Varifeed™-maaiborden en graantanks van maximaal 6400 liter: grotere capaciteit en autonomie
Voor de meest veeleisende werkzaamheden kan gekozen worden voor de 4,87 – 6,03 meter (16-22 ft) brede heavy duty Varifeed™-maaiborden, met een mesafstelling van maximaal 575 mm, om onder alle omstandigheden en met de meest uiteenlopende gewassen te kunnen werken. De optionele AutoFloat™ II-technologie stelt de hoogte van het maaibord automatisch af om het grondprofiel te volgen. Dit voorkomt 'bulldozeren' bij het bergop rijden en zorgt voor handhaving van een uniforme stoppelhoogte bij het bergaf rijden.
De graantank werd vergroot tot 6.400 liter op de TC5070 en de TC5080. Daardoor kunnen de maaidorsers langer werken zonder te hoeven lossen, wat de logistiek vereenvoudigt. Door een lossnelheid van 72 liter/seconde kan de grootste graantank in slechts 90 seconden worden geleegd.

Dual-Chop™-systeem: superfijn snijden
Het Dual-Chop™-systeem voor gewasrestenbeheer heeft een speciale rakel waar vlijmscherpe bladen doorheen gaan, zodat al het materiaal superfijn gesneden wordt. Het fijngesneden stro wordt vervolgens uniform over de volledige breedte van het maaibord verspreid, perfect voor no-till werkzaamheden.

Precisie-vochtdetectie voor een betere graankwaliteit
Het optionele, geavanceerde vochtdetectiesysteem verzendt real-time aflezingen van het vochtgehalte naar de monitor in de cabine, zodat de oogstparameters bij wisselende gewasomstandigheden nauwkeurig kunnen worden afgesteld. De nieuwe TC5000 is bovendien voorbedraad voor Telematics Essential, een must voor veeleisende klanten.

Model

Aantal schudders

Maximale oogstvermogen (kW/pk[CV])
ECE R120

Graantankformaat (liter)

Reinigingsoppervlak (m²)

TC5060

5

175

5.200

4,30

TC5070

5

227

6.400

4,30

TC5080

5

258

6.400

4,30

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier.