Overname activiteiten Riemens Mechanisatie

gepubliceerd op: 09/11/2022

Per 1-1-2023 zullen alle activiteiten van Riemens Mechanisatie door ons worden overgenomen.

Een hele stap voor beide bedrijven. De grootste motivatie voor de overname is te vinden in het feit dat het aantal landbouwbedrijven de laatste decennia flink aan het afnemen is. Daarnaast worden de landbouwbedrijven groter en om als mechanisatiebedrijf mee te kunnen groeien met deze ontwikkelingen is een nieuwe slag van professionalisering noodzakelijk om goed voorbereid te zijn op de toekomst.

Een belangrijk kenmerk van de overname is dat het DNA van onze bedrijven sterk overeenkomt. Riemens en Vermeulen zijn allebei familiebedrijven met hun roots in de jaren 30 en 40. We staan beiden dicht bij onze klanten op de werkvloer en we willen dit ook graag zo houden. Daarom blijven de meeste zaken in grote lijnen voor u als klant ongewijzigd. Om tot een efficiënte organisatie te komen is het wel noodzakelijk dat het aantal locaties wijzigt. Dit zal gebeuren in de volgende fases;

Fase 1: Op korte termijn integratie van Kuitaart in Koewacht. Sinds de overname van Kint Kuitaart is er bij ons de wens geweest om een nieuwe locatie te vinden in Oost Zeeuws-Vlaanderen. Met de overname van Riemens wordt het pand in Koewacht overgenomen en is deze wens vervuld. Vanuit dit pand hebben we een prachtige centrale locatie om de gehele productlijn in Oost Zeeuws-Vlaanderen te ondersteunen. We verwachten deze integratie in januari 2023 gerealiseerd te hebben.

Fase 2: Samenwerking tussen IJzendijke en Oostburg. Vanaf de overname zullen we de locatie IJzendijke huren van Riemens. Op de middellange termijn zullen de locaties elkaar ondersteunen en versterken. Op de lange termijn is het de bedoeling om IJzendijke te integreren in Oostburg. Om dit mogelijk te maken zal de infrastructuur in Oostburg flink moeten veranderen, wat de nodige tijd zal vergen.

Nico Riemens zal een belangrijke rol gaan vervullen bij Vermeulen als hoofd van de Grimme activiteiten. Zijn focus zal liggen op het ondersteunen van de huidige machines en het verder versterken van de positie van Grimme.

Ons streven is dat alle gerenommeerde merken van zowel Riemens als Vermeulen behouden blijven in de nieuwe structuur. De leveranciers/fabrikanten streven er ongetwijfeld ook naar om de ondersteuning en follow-up voor u als klant optimaal te houden. Daarom gaan we uit van een positieve samenwerking met alle leveranciers.

Met zo’n 35 professionele teamleden zijn we met deze stap ook op lange termijn een stabiele partner voor u.

We hopen u voorlopig voldoende duidelijkheid te hebben gegeven inzake deze belangrijke verandering. Indien u over het voorgaande toch vragen heeft dan kunt u deze stellen aan uw vaste aanspreekpunt.

Tot slot nog een laatste mededeling; op vrijdag 11 november zullen alle vestigingen van Riemens en Vermeulen uitzonderlijk gesloten zijn vanaf 15:00 uur i.v.m. een personeelsbijeenkomst.


Laatste berichten

Overname activiteiten Riemens Mechanisatie

gepubliceerd op: 09/11/2022

Winteronderhoud

gepubliceerd op: 07/11/2022

Nieuwe generatie speciale tractoren T4 F/N/V

gepubliceerd op: 04/11/2021