Kuhn bandhark voor veehouders en loonwerkers.

gepubliceerd op: 29/10/2020

Minder vervuiling in het voer, minder bladverlies èn zowel zij- als middenafleg in één machine. Kuhn combineert het met de Merge Maxx bandharken!

Gewas schoon oprapen met de veelzijdige KUHN Merge Maxx bandharken
Het gewas schoner oprapen kenmerkt de KUHN Merge Maxx bandharken die sinds afgelopen jaar in 3 modellen beschikbaar zijn: de KUHN Merge Maxx 760, 950 en 1090 met werkbreedtes van 7.60m, 9,50m en 10.90m. De bandhark raapt het gras met een pick-up op en brengt het op een zwad door de transportbanden dwars op de rijrichting. Het gewas wordt niet over de grond verplaatst, maar opgeraapt op de plaats waar het is gemaaid. De voordelen zijn: Minder bladverlies en minder kans op vervuiling in het voer. Een ander voordeel van de bandhark is dat er op een verschillende manier een zwad gemaakt kan worden. De transportband kan beide kanten op draaien. De KUHN Merge Maxx bandharken kunnen het gewas zijdelinks (links of rechts) of in het midden afleggen. Ook is het mogelijk om een tweetal kleine zwaden tegelijk te maken. Alle soorten gewas (gras, luzerne, hooi, biogasgewassen, graan- en koolzaadstro kan deze machine op een zwad neerleggen.

Grote capaciteit voor grote oppervlakten
De KUHN Merge Maxx bandhark kan afhankelijk van het type tot 20 of 30 m gewas oprapen en op uniforme zwaden leggen, waardoor de oogstmachines die volgen sneller kunnen werken.

Schoon voer met hoge voedingswaarde
Nadat het gewas via de band is getransporteerd, kunnen de zwaden afgelegd en weer opgeraapt worden om zo een extra breed zwad te vormen. Dit is een efficiënte manier om de kosten tijdens de oogst op grote percelen te drukken. Minder kilometers zwaden = efficiënter gebruik van de oogstmachines. De KUHN Merge Maxx 760 heeft 2 pick-ups van 2,75 meter breed, het type 1090 heeft er 2 van 4,4 meter breed.

Van het type Merge Maxx 950 heeft een hark-gedeelte dat bestaat uit 2 delen.

Er kan een middenzwad gemaakt worden of een zij-aflegzwad. De werkbreedte bij een middenzwad zal dan 9,50 meter zijn. De werkbreedte bij zij-afleg zal 8,80 meter excl. zwad zijn. Hij beschikt over een eigen hydraulisch systeem, waarmee de transportbanden en pick-ups worden aangedreven.

Verschillende aflegmogelijkheden
De MERGE MAXX 950-bandhark heeft acht verschillende aflegmogelijkheden.

Dit zijn;

  • Alle soorten kuilvoer oprapen: licht of zwaar, lang of kort (tijdelijk of permanent grasland, stro of volledige planten, hooi,...).
  • Aangepast worden aan de oogstmethode: zwaden van 1 m voor balenpersen en opraapwagens en zwaden van 2,20 m voor hakselaars. Afleg in het midden met variabele breedte, zijafleg met verschillende pick-upbreedtes of een combinatie van midden- en zijafleg.
  • Eenvoudig aangepast worden aan verschillende perceelsvormen.
Rijcomfort
Een optimale regeling van de bodemdruk om het zode te sparen:
  • Veerophanging.
  • scharnierende glijsloffen.
Rijcomfort: bedieningspaneel in de cabine, koppeling met schokdempers, pick-up-units met vering en gelijkmatige zwaden.

Informeer naar de mogelijkheden en maak geheel vrijblijvend een afspraak  bij Yves-Jan (06-46566619) Patrick (06-21232530) of Koen (06-21801739). U kunt ons natuurlijk ook contacteren via het online contactformulier


Laatste berichten

Overname activiteiten Riemens Mechanisatie

gepubliceerd op: 09/11/2022

Winteronderhoud

gepubliceerd op: 07/11/2022

Nieuwe generatie speciale tractoren T4 F/N/V

gepubliceerd op: 04/11/2021