Nieuws

Nieuwe Kuhn kopeggen met 6 of 8m werkbreedte - 29/09/2016

De nieuwe Kuhn-kopeggen met grotere werkbreedte vervullen deze wensen op het gebied van betrouwbaarheid en productiviteit.

Met de nieuwe opklapbare kopeggen HR 6040 R en HR 8040 R (met 6 m. en 8 m. werkbreedte) richt Kuhn zich in het bijzonder op loonbedrijven en grote akkerbouwbedrijven die op zoek zijn naar een oplossing met hoge capaciteit, licht trekkend en die onafhankelijk van de bodemomstandigheden zeker en efficient een ideaal zaaibed bereid. Dit geldt zowel voor oppervlakkige als diepe grondbewerking in het voorjaar als ook in het najaar en tevens bij droge of natte omstandigheden.

De beide modellen zijn standaard voorzien van een KTS 20 informatiekast. Deze informeert de chauffeur in de trekkercabine wanneer een overbelastingskoppeling doorslipt of wanneer de maximaal toelaatbare olietemperatuur in één van de drie aandrijvingen overschreden wordt.
De machines zijn ontwikkeld voor maximale betrouwbaarheid. Naar elk detail is gekeken om te garanderen dat het werk ook tijdens zware omstandigheden en langdurig gebruik door kan gaan. Alle componenten zoals de aandrijflijn (aanbouwbok, beplating, hoofd- en zij-aandrijvingen met geforceerde smering, rotoraandrijving, aftakassen) van de kopeggen HR 6040 R en HR 8040 R kunnen een vermogen van 460 respectievelijk 500 pk aan.

De zeer grote capaciteit tot 100 ha per dag is nauw met de werkbreedte van beide modellen verbonden, maar dat is niet het enige dat telt. De kopeggen kunnen zeer gemakkelijk aan verschillende bodemomstandigheden aangepast worden. Dat draagt bij aan de optimalisatie van de capaciteit alsmede de kwaliteit van het zaaibed. Doorslaggeven daarbij is de hydraulische verstelling van de werkdiepte van het egalisatiebord vanuit de trekkercabine.

Er wordt geen enkel compromis gesloten ten aanzien van de gewenste kwaliteit van het zaaibed. Dit belangrijke basisprincipe is terug te vinden in verschillende details van de nieuwe kopeggen:

• 3,5 rotoren per m. werkbreedte als ideale oplossing, niet alleen voor steenrijke bodems, maar ook bij grote hoeveelheden gewasresten.
• Een egalisatiebord, die ten opzichte van de rol ingesteld wordt, zorgt voor een passende verkruimeling en kan onafhankelijk van de werkdiepte van de kopeg snel verstelt worden.
• Door de tot 500 omw./min. instelbare rotortoerentallen laat droge en kleiachtige bodem zich efficiënt verkruimelen.
• Door een omvangrijk programma toebehoren, zoals spoorwoelers, rollen etc. kunnen de kopeggen aan elke omstandigheid aangepast worden.

De nieuwe modellen HR 6040 R en HR 8040 R breiden het programma Kuhn-kopeggen naar boven uit, waardoor een range ontstaan van 1,2 m tot 8 m werkbreedte voor trekker van 80 tot 500 pk.

Heeft u verder nog vragen? Neem contact op met Patrick Uitdewilligen (06-21232530), Koen van Doorn (06-21801739) of Yves-Jan Nortier (06-46566619). Natuurlijk kunt u ook ons ook mailen via het online contactformulier