Nieuws

De nieuwe Optimus 480 wentelploeg van Rumptstad - 02/05/2016

Machinebouwer Rumptstad heeft een wentelploeg volledig in eigen huis ontwikkeld en gebouwd: De Optimus 480.

De Zuid-Hollandse fabrikant bouwde voorheen de ploeg met onderdelen van Kverneland en later van Rabe. Op het 480-rister na is de ploeg nu helemaal nieuw en door Rumptstad zelf gebouwd.

De puntafstand tussen de verschillende elementen is standaard 100 cm maar 90 of een verkort frame is ook mogelijk. Gevolg is wel dat er geen plek meer is voor het voorste schijfkouter. Door de afstand van de ploegelementen te verkleinen, komt de ploeg dichter op de trekker te zitten.
Omdat alle onderdelen aan de ploeg zijn geschroefd, kun je gemakkelijker een extra element of accesoire­ aan het frame monteren. Rumptstad levert de Optimus in een uitvoering met drie tot zes scharen.
De gehele ploeg is niet alleen lichter geworden, ook is het gewicht verder naar voren gebracht. Daardoor krijg je meer druk op de achteras en dus meer grip.

We hebben een demo Optimus 480 ploeg bij ons op de zaak. Informeer naar de beschikbaarheid.

Klik hier voor de geheel vernieuwde Rumptstad Folder.Meer informatie? Bel Koen (06-21801739) of Patrick (06-21232530). Natuurlijk kunt u ook ons ook mailen via het online contactformulier.