Nieuws

Rauch AXIS.2 kunstmeststrooiers - de volgende generatie - 29/04/2016

RAUCH heeft de complete AXIS-range wezenlijk doorontwikkeld. 

Met het nieuwe design, meer draagvermogen, nieuwe modellen met de innovatieve EMC-doseertechniek en VariSpread-deelbreedteschakeling stellen de rode AXIS 20.2, 30.2 en 50.2 nieuwe normen op het gebied van efficiëntie, strooinauwkeurigheid en bediencomfort.

Meer slagkracht en capaciteit
RAUCH heeft de AXIS nog stabieler gemaakt en een hogere slagkracht gegeven. Het maximale laadvermogen is bij alle drie de AXIS modellen met 200 kg vergroot. De AXIS 20.2 beschikt nu over een zeer hoog laadvermogen van 2300 kg en standaard 1000 liter inhoud. De beide grotere broers AXIS 30.2 en AXIS 50.2 hebben 3200 kg en 4200 kg maximaal laadvermogen. De standaard inhoud ten opzichte van de voorgaande modellen is met 200 liter verhoogd naar 1400 liter respectievelijk 2200 liter. De maximale inhoud van de 20.2 is met opzetranden 2100 liter, bij de 30.2 3200 liter en bij de 50.2 maximaal 4200 liter!

Nieuwe AXIS EMC-modellen
Met de nieuwe compacte, mechanische AXIS-M 20.2 EMC (W) met 2300 kg laadvermogen biedt RAUCH nu een complete AXIS range met het innovatieve Elektronische Massastroom Controle (EMC) doseertechniek aan. De AXIS-M 20.2 EMC (W) is niet alleen geschikt voor de akkerbouw. Een melkveehouder die op zoek is naar een moderne strooier kan voor acceptabele investering beschikken over de meest nauwkeurige doseertechniek op de markt!
Bij de hydraulische AXIS-H EMC(+W) modellen werkt RAUCH met een compleet nieuw ontwikkelde EMC doseertechniek. Het nieuwe EMC-2 meet en regelt de actuele kunstmestdoorstroom volautomatisch door middel van hightech sensortechniek. Deze miljoenen malen bewezen technologie stamt oorspronkelijk uit de aandrijving van E-bikes en Segway Personal Transporters. Door zogenaamde magnetostrictie wordt de verandering van de magneetvelden van de aandrijfassen van de strooischijven afzonderlijk gemeten en vertaald naar aandrijfmoment. Met de EMC-2 wordt de volautomatische doseerregeling per strooischijf nog comfortabeler, nauwkeuriger en zekerder.
In tegenstelling tot de klassieke weegstrooier controleert en regelt de EMC de hoeveelheid aan der linker en de rechte zijde afzonderlijk. EMC baseert zich daarbij op het proportionele fysieke verband tussen aandrijfmoment van de strooischijf en doorstroomhoeveelheid van de doseerschuif. Het per zijde nauwkeurige EMC verhoogt de doseernauwkeurigheid en strooit-efficiëntie ten opzichte van traditionele weegtechniek met weegcellen.

VariSpread-deelbreedteschakeling
De AXIS .2-generatie biedt nu voor alle modellen met doseerelektronica QUANTRON-A standaard de nauwkeurige deelbreedteschakeling VariSpread V4 of V8. Afhankelijk van de
uitvoering kunnen vier of acht deelbreedtes met een knopdruk stap voor stap comfortabel geschakeld worden.
De innovatieve AXIS-M EMC (W)-ISOBUS-strooiers zijn af fabriek met het intelligente VariSpread Dynamic uitgevoerd. De deelbreedten kunnen middels een knopdruk van buiten naar binnen geschakeld worden. Ook kunnen de deelbreedten van binnen naar buiten geschakeld worden om met name in geren nog beter resultaat te halen. Ten opzichte van de voorganger zijn verschillende onderdelen van de strooier verbeterd zoals de geometrie en bereik van de afgiftepuntverstellingen en de snelheid van de verstelmotoren. VariSpread Dynamic streeft er naar om het verstellen van de deelbreedte niet in stappen uit te voeren maar traploos.

CCI-100 ISOBUS-Terminal met geïntegreerde strooitabellen
Via de door AEF-gecertificeerde RAUCH CCI-100 ISOBUS universele terminal kan de AXIS eenvoudig en comfortabel bediend worden. Door de standaard en kosteloos meegeleverde Fertilizerchart-App zijn alle actuele strooitabellen al aanwezig op de CCI. Door het strooigoed en de werkbreedte te selecteren kan eenvoudig de juiste tabel gevonden worden. Met een knopdruk kan de gekozen strooitabel geëxporteerd worden naar de strooier. Alle instellingen staan daardoor in de strooier en hoeven niet meer handmatig ingevoerd te worden.

Maximale veiligheid met LED-verlichting en waarschuwingsborden
Bijzondere aandacht hebben de RAUCH-ingenieurs voor de veiligheid en design. Met aantrekkelijke en moderne LED-verlichting en sterk reflecterende waarschuwingsborden biedt de AXIS ook bij minder gunstige weersomstandigheden optimale herkenning op afstand.

Meer informatie? Bel Koen (06-21801739) of Patrick (06-21232530). Natuurlijk kunt u ook ons ook mailen via het online contactformulier.