Nieuws

De nieuwe CX Super Conventional Combines - 19/11/2015

De CX-serie van New Holland tilt super-conventionele maaidorsers naar een nieuw niveau van comfort,graankwaliteit,capaciteit en veelzijdigheid.

New Holland Agriculture lanceert de CX-serie van super-conventionele maaidorsers – 2 modellen met vijf stroschudders en 4 modellen met zes stroschudders die nieuwe standaards zetten voor bestuurderscomfort, graan- en strokwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid, en die tegelijkertijd de bodem  beschermt door minder samendrukking.  De CX-serie is uitgebreid met het nieuwe CX8.85 450 pk model met zes stroschudders en een graantank van 12.500 liter. Het topmodel van de serie, de CX8.90, is de conventionele maaidorser met de hoogste capaciteit ter wereld; met zijn 360 kW (490 pk), enorme graantank van 12.500 liter en geavanceerde reinigingssystemen staat hij garant voor een efficiënte dorswerking en scheiding, in combinatie met onovertroffen reinigingsprestaties.

De nieuwe Harvest Suite Ultra-cabine tilt het comfort naar een nieuw niveau
De Harvest Suite Ultra-cabine is nieuw voor de CX-serie en is het resultaat van intensief overleg met klanten. Deze cabine biedt een ruime, comfortabele en stille werkomgeving. Het volume van de ruim bemeten cabine is verhoogd tot 3.7 m³. De stille 73dB(A) cabine zorgt voor minder vermoeidheid tijdens werkdagen.
De nieuwe oogstconsole is zo ontworpen dat hij als het ware een deel van de bestuurder wordt, met een ergonomische lay-out van de bedieningen van alle voornaamste oogstparameters. De bestuurder kan de oogstsnelheid nauwkeurig regelen met de op kracht gebaseerde multifunctionele CommandGrip-hendel, die de CX-serie gemeen heeft met de roterende CR-maaidorsers en tractoren uit het hoge pk-segment.
De ultra-brede 10.5 inch IntelliView IV kleuren-touchscreen-monitor is op rollen gemonteerd, zodat de bestuurder hem in iedere gewenste positie kan zetten. Een optioneel tweede scherm is perfect voor het automatische geleidingssysteem IntelliSteer en voor het weergeven van beelden van maximaal zes camera's - één van deze camera's is voorbedraad voor ondersteuning bij het achteruitrijden.
Het comfort van de bestuurder is ook op de langste werkdagen gegarandeerd, met een keuze uit drie stoel opties. Het topmodel heeft een lederen bekleding, verwarming en actieve ventilatie, een langere verticale veringsslag en automatische gewichtsinstelling om de heftigste schokken op te kunnen vangen voor het hoogste rijcomfort.
De lichtbundels van het verlichtingspakket van de nieuwe CX-serie is nauwkeurig ontworpen om perfect zicht te garanderen op het volledige maaibord en op het land voor en achter de machine. Een losvijzellamp maakt het lossen gemakkelijker en zorgt ervoor dat u nauwkeurig kunt werken, zonder ook maar een korreltje te verliezen. Een andere innovatie die op de maaidorsers van de nieuwe CX-serie is geïntroduceerd, is het full-LED werklampenpakket, voor een verlichting die helderder is en veel verder in de breedte en de lengte reikt, voor een excellent zicht tot op 500 m voor de machine. Daarnaast heeft de Harvest Suite Ultra-cabine een glasoppervlak dat 7% groter is, en nu maar liefst 6.3m² bedraagt, voor excellent zicht zowel overdag als 's nachts.

Prijswinnende technologieën leveren hoge productiviteit met het schoonste graanmonster en excellente strokwaliteit
Met de Opti-Speed-stroschudders, uniek voor New Holland, kan de maaidorser de stroschuddersnelheid automatisch aanpassen aan de maximale doorvoer van het geoogste gewas: tarwe, maïs, canola en rijst. Daarnaast zal het systeem de stroschudders automatisch vertragen wanneer de machine heuvelopwaarts rijdt, om alle korrels veilig in de maaidorser te houden. Bij he heuvelafwaarts rijden wordt de snelheid verhoogd, om een efficiënte scheiding te behouden.
Het Opti-Clean-systeem verbetert de reinigingsprestaties met maximaal 20% door de slag van de zeven en de uitwerphoeken te optimaliseren, en tegelijkertijd de cascade-capaciteit te maximaliseren. De langere slag en scherpe uitwerphoek zorgen ervoor dat er meer materiaal in de lucht wordt gehouden, om de reinigingsefficiëntie te maximaliseren.
Het prijswinnende Opti-Fan-systeem maakt de efficiëntie van het reinigingssysteem nog groter door de ventilatorsnelheid automatisch aan de hellingshoek aan te passen. Nadat de gewenste ventilatorsnelheid is geselecteerd terwijl de maaidorser op een rechte ondergrond staat, zal de ventilator vertragen wanneer er heuvelopwaarts wordt gewerkt, om verliezen te voorkomen, en versnellen wanneer er heuvelafwaarts wordt gewerkt, om een perfect schoon graanmonster te behouden. Het resultaat: een schoon monster, lagere verliezen en geen interventie van de bestuurder nodig.
Het krachtige Opti-Spread-systeem voor gewasrestenbeheer is ontworpen met het oog op maximale efficiëntie. Wanneer de CX8.90 met het grootste, 12.5 m brede Varifee-maaibord werkt, voldoet hij probleemloos aan iedere vereiste met betrekking tot de verspreidingsbreedte. De Dual Chop - technologie zorgt ervoor dat al het materiaal zeer fijn wordt gehakseld.

Extreem grote graantank voor een indrukwekkende capaciteit
De capaciteit van de graantank van de CX8.85 en de CX8.90, van 12.500 liter, is de grootste op de markt. De tank is voorzien van opklapbare afdekkingen waarmee de tank 's avonds kan worden afgedekt om te voorkomen dat er vocht in de tank komt en kan comfortabel vanaf de bestuurdersstoel worden geopend en gesloten, om de productiviteit te maximaliseren. De lossnelheid is met 14% verhoogd, en komt hiermee op 125 l/min, wat betekent dat de grootste graantank van 12.500 liter nog steeds in minder dan 2 minuten geleegd kan worden.

SmartTrax-systeem met Terraglide-vering behoudt de bodemkwaliteit
De modellen CX7.90, CX8.80, CX8.85 en CX8.90 kunnen worden geleverd met SmartTrax rubberen rupsbanden met het Terraglide ophangingssysteem, voor een uitzonderlijk soepel rijgedrag en excellente tractie bij het oogsten, met behoud van de bodemkwaliteit omdat de grond minder wordt samengedrukt. Met een toptransportsnelheid van 40 km/u bij een motortoerental van slechts1400 tpm, zijn de nieuwe CX7- en CX8-serie, wanneer uitgerust met SmartTrax met Terraglide-ophanging, de beste keuze voor werkzaamheden waarvoor de productiviteit moet worden opgeschroefd, met meer tijd op het land en minder tijd op de weg en wanneer men op de brandstofrekeningen wil besparen.

Gemakkelijk te verwisselen gesegmenteerde dorskorven bieden de grote veelzijdigheid die telers van verschillende gewassen nodig hebben
De maaidorsers van de CX-serie zijn uitgerust met gesegmenteerde dorskorven die het gemakkelijk maken om tussen verschillende gewassen, zoals kleine graangewassen, maïs en rijst om te schakelen: het kost slechts 20 minuten om tussen gewassen om te schakelen, dat is wel wat anders dan de traditionele zes uur. Samen met het brede aanbod aan verschillende dorskorven, geeft dit de CX-serie de grote veelzijdigheid die ideaal is voor loonwerkers en telers van verschillende gewassen.

Geavanceerde ECOBlue HI-eSCR-technologie voor meer vermogen en brandstofbesparing
De maaidorsers van de CX-serie zijn uitgerust met de geavanceerde motoren die zijn ontwikkeld in samenwerking met het zusterbedrijf FPT Industrial. De CX8.90 voldoet aan de Tier 4A voorschriften dankzij een ECOBlue SCR-motor die voor een brandstofbesparing van 10% zorgt in vergelijking tot Tier 3 motoren, met een uitmuntende sprongkarakteristiek voor een goede productiviteit bij alle veldcondities. Alle andere CX7- en CX8-modellen gebruiken ECOBlue HI-eSCR-technologie om aan de strenge Tier 4B emissievoorschriften te voldoen, en leveren een hoge reactiesnelheid en prestaties in combinatie met een uitmuntende efficiëntie.
 
Model Aantal stroschudders Maximaal motorvermogen bij 2000 tpm
[KW/pk(CV)]
Inhoud graantank
[liter]
standaard / optioneel
Maaibordbreedte
[meter]
CX7.80 5 250/340 9.000 5,18 – 7,32
CX7.90 5 275/374 10.000 5,18 – 7,32
CX8.70 6 275/374 9.500/11.500 5,18 – 7,32
CX8.80 6 295/401 11.500 6,10 – 10,67
CX8.85 6 330/449 12.500 7,62 – 12,5
CX8.90 6 360/490 12.500 7,62 – 12,5

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier