Nieuws

Nieuwe Kuhn Stro-instrooier met hakselaar - 13/05/2015

Kuhn introduceert een stro-instrooier die kan hakselen; de Primor 4260 M Cut Control.

Het turbinewiel van deze stro-instrooier is voorzien van messen waarmee het stro wordt verkort tot een gemiddelde lengte van 4 cm. De haksellengte is vanuit de cabine in te stellen.

Het turbinewiel is voorzien van 44 pendelend opgehangen messen verdeel over 8 posities en het toerental bedraagt 620 omw./min.. Dit komt overeen met een omtreksnelheid van 180 km/h aan het uiteinde van de messen. Aan de bovenzijde van het turbinehuis bevinden zich 2 vaste en een hydraulisch instelbaar tegenmes. Het hydraulisch verstelbare tegenmes kan vanuit de cabine verstelt worden en de positie is vanuit de cabine af te lezen. Hierdoor kan de hakselintensiteit gemakkelijk aangepast worden.

De Primor 4260 M Cut Control heeft een inhoud van 4,2 m³ en kan een vierkante baal laden tot 2,7 m lang of twee ronde balen tot 2 m diameter. Door de uitzonderlijke breedte binnenin de bak (1,65 m) kunnen zonder problemen ronde balen van 1,5 m breed verwerkt worden. Tijdens het stro-instrooien is de blaasafstand 17 m. Wanneer er ook wordt gehakseld wordt dit 9 m. Ook is het mogelijk om voer te doseren. Hiervoor kan middels een hendel het toerental van de turbine teruggeschakeld worden naar 270 omw./min. De bediening vindt plaats via een comfortabele elektrische bedieningskast. Hiermee kan bijvoorbeeld het toerental van de bodemketting proportioneel geregeld worden en bediening van de pijp via een handige joystick.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier