Nieuws

Nieuwe Kuhn GA6501P Hark - 30/03/2015

Kuhn introduceert een nieuw model hark met twee rotoren en middenafleg. Uniek aan deze machine is het ontbreken van de transportwielen.

De GA 6501 P wordt gedragen door de hefinrichting van de trekker. Het nieuwe model combineert de wendbaarheid van een enkel rotorhark met de capaciteit van een dubbele rotorhark.

De GA 6501 P is voor een gedeelte gebaseerd op de GA 6501 die volgens de traditionele bouwwijze is voorzien van transportwielen. Het nieuwe model is compacter, heeft een lager gewicht en is gunstiger geprijsd. Doordat de GA 6501 P gedragen wordt in de hef is een grotere boeren trekker tussen 90 en 120 pk nodig. De werkbreedte kan traploos ingesteld worden van 5,55 m tot 6,40 m. De zwadbreedte kan variëren van 1,05 m tot 2,00 m.

Gemakkelijk manoeuvreren
Onder elke rotor zijn 4 zwenkende loopwielen gemonteerd. De driepuntsbok tussen trekker en hoofdframe is star verbonden. De machine volgt de bewegingen van de trekker nauwgezet en manoeuvreren gaat zeer gemakkelijk. Op hellingen heeft de machine niet de neiging om helling af te zwenken, maar gedraagt zich stabiel. Wisselen tussen werkstand en kopakkerstand gaat eenvoudig door het heffen en zakken van de rotoren middels een DW ventiel. Afname van tandarmen is niet nodig want in transportstand is de hark lager dan 4 m.

Schoon harken
De rotoren zijn cardanisch opgehangen waardoor ze voorover/achterover en links/rechts vrij kunnen pendelen. De 4 zwenkwielen met grote afmetingen zijn gelijkmatig onder de rotor verdeeld en bevinden zich dicht bij de werkbaan van de harktanden. Dit zorgt voor een optimale geleiding van de rotor waardoor de tanden op een constante diepte werken. Vervuiling van het gewas en schade aan de zode worden hierdoor zo veel mogelijk voorkomen. De dubbel gebogen hypertangentiale tandarmen zorgen voor een hoge capaciteit en prima zwadvorming.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier