Nieuws

Rauch Axent Precisiestrooier voor grote oppervlakken - 02/03/2015

Deze aerodynamische strooier Axent 100.1 van Rauch is nieuw in Nederland!

Met de Axent 100.1, de strooier voor grote oppervlakken, stelt Rauch een slagvaardig, compleet nieuw multitalent voor op het vlak van kostenintensieve mestverstrooiing, met een reservoirvolume van 9.500 liter. Het bijzondere aan Axent: hij strooit zowel gegranuleerde mest tot een werkbreedte van 50 m als meelvormige, organische mest zoals kalk tot 15 m met een hoge precisie.

Voor zowel kunstmest (Axis-powerpack) of voor het strooien van kalk (Lime-powerpack) is een unit leverbaar. Hierdoor is het niet noodzakelijk om in 2 machines te investeren. Beide units worden hydraulisch aangedreven
Dit bespaart kostbare tijd en verhoogt het rendement van de strooier voor grote oppervlakken!

Traditionele strooiers voor grote oppervlakken zijn afgestemd op het strooien van gegranuleerde meststof of op het strooien van meelvormige mest. Het grote nadeel: indien met een en dezelfde strooier voor grote oppervlakken zowel mestgranulaat als kalk gestrooid moet worden, gaat dit gepaard met een verminderde doseer- en strooinauwkeurigheid. De enige uitweg voor veeleisende landbouwers was tot nog toe de dure inzet van twee gespecialiseerde strooiers voor grote oppervlakken: eentje voor gegranuleerde meststof en een voor meelvormige of organische mest.
Axent lost dit probleem op met een verbluffend eenvoudig en efficiënt idee.

Door de Isobus aansluiting is de strooier te bedienen met CCI-terminal van Rauch of de eigen isobus terminal van de trekker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier