Nieuws

New Holland Boomer 54D-trekker met Tier 4B-technologie - 25/02/2015

De Boomer-serie compacte tractoren van New Holland is verder vernieuwd en verbeterd met de lancering van de nieuwe Boomer 54D.

De nieuwe Boomer 54D tractor voldoet aan Tier 4B, is uitgerust met de nieuwe industriële common-rail FPT-motor en biedt dankzij de SuperSuite-cabine en EasyDrive continu variabele transmissie een superieure rijervaring.

Schone Tier 4B-technologie voor lage emissies
De nieuwe Boomer 54D wordt bekrachtigd door een nieuwe 2,2-liter, 3-cilinder common-rail motor met turbocompressor om de prestaties en het brandstofverbruik te optimaliseren, en de unieke roetdeeltjeskatalysator van New Holland om te voldoen aan Tier 4B. De motor is ontwikkeld door FPT Industrial, een zusterbedrijf van New Holland, en genereert 53 pk en een maximumkoppel van 180 Nm. De Boomer-tractor voldoet, volgens het plan van New Holland om te voldoen aan Tier 4 en om de efficiëntste oplossing voor iedere tractorserie te bieden, aan de Tier 4B-emissienormen, dankzij een combinatie van interne uitlaatgasrecirculatie (EGR) om stikstofoxiden te beperken, en een roetdeeltjeskatalysator om roetdeeltjes in het uitlaatsysteem op te vangen en te beheren. Deze oplossing behoeft onderhoud noch DPF-regeneratie en de bestuurder hoeft geen knop in te drukken om het systeem te activeren.
Interne EGR is een systeem dat de vorming van stikstofoxiden (NOx) tijdens de ontbranding beperkt door een beheerste hoeveelheid uitlaatgas te laten recirculeren in de luchtinlaat. De resterende roetdeeltjes worden geëlimineerd door de roetdeeltjeskatalysator die het gas "zuivert" voor het de uitlaat verlaat.
De combinatie van EGR en een roetdeeltjeskatalysator is de voorkeursoplossing van New Holland voor tractoren met een lager vermogen (onder 75 pk): het is de ideale oplossing omdat het systeem netjes in de motorruimte kan worden ondergebracht en de tractor op die manier zijn compacte omvang kan behouden.

EasyDrive continu variabele transmissie – uniek in het segment
De Boomer 54D is voorzien van de EasyDrive continu variabele transmissie (CVT) van New Holland. Het is de enige tractor in dit segment met dit transmissietype, waarmee het bestuurdersgemak van een grote tractor in de compacte Boomer-serie wordt geïntroduceerd. Dankzij de CVT kan de snelheid eindeloos worden aangepast tot 33 km/u. Op die manier kan de bestuurder zijn snelheid nauwkeurig aanpassen aan de te verrichten werkzaamheden, terwijl het lawaai in de cabine afneemt en het bestuurdersgemak toeneemt. De remwerking verloopt soepel en constant en dankzij de autotype cruisecontrol kunnen bestuurders werksnelheden aanhouden, nauwkeurig afstellen of hervatten. Bovendien kunnen ze met een geavanceerde reactie-instelling het versnellen en afremmen aanpassen aan hun individuele rijstijl of toepassing. De EasyDrive-transmissie is zeer gebruiksvriendelijk met aan de linkerkant de vooruit/achteruit shuttle en automotive eigenschappen, zoals het enkele "rijpedaal". Door de introductie van de elektronische common-rail motor werken de elektronica van de motor en de transmissie samen voor een betere algehele overgangsreactie en een soepeler rijgedrag.

Superieur comfort met vernieuwde SuperSuite-cabine en interieur
Op de Boomer 54D is een reeks vernieuwingen aangebracht die zijn bedacht om het bestuurderscomfort, het zicht en de functionaliteit te verbeteren. De SuperSuite-cabine biedt het ruimste interieur in de industrie voor een comfortabele bediening, en brede toegangstreden voor een gemakkelijke instap. Dankzij het lage dak rijdt de Boomer 54D met gemak onder een doorgang van 2,4 meter door. Het zicht is uitstekend, zowel naar voren als naar achteren. De motorkap is dusdanig ontworpen dat aan de voorkant gemonteerde werktuigen eenvoudig zichtbaar zijn, en dankzij het onbelemmerde zicht op de trekstang aan de achterkant is het aankoppelen van werktuigen nog nooit zo eenvoudig geweest.

Zoals alle Boomer-modellen, heeft de Boomer 54D ook een elektrohydraulisch ingeschakelde aftakas achter en optioneel in het midden. Bovendien is een hele reeks aan de voor- en achterkant gemonteerde werktuigen en in het midden gemonteerde maaimachines leverbaar om korte metten te maken met alle werkzaamheden. Dit, in combinatie met de andere eigenschappen, maakt van de New Holland Boomer 54D de ideale compacte tractor voor kleine landgoedbezitters, gemeentes en ondernemingen die het grondonderhoud voor particuliere en commerciële klanten en sportinstellingen verzorgen.
Hij is uitermate geschikt voor werkzaamheden als het aanleggen en onderhouden van graszoden, tuinarchitectuur en het aanleggen van paden. Melkveehouders, veehouders of producenten van handelsgewassen zullen de tractor handig vinden om werkzaamheden op het erf te verrichten, maar ook voor het onderhoud van weilanden en gebouwen, en verschillende andere werkzaamheden zoals maaien of intern transport.