Nieuws

Met een nieuwe weegtechniek nog preciezer bemesten - 27/11/2014

In de nieuwe Axis-M 30.1 EMC past Rauch voor het eerst een elektronische massastroomregeling toe in een mechanisch aangedreven kunstmeststrooier.

Met de nieuwe Axis-M 30.1 EMC meststrooier met twee schijven ontekent Rauch een revolutie in de ‘weegtechniek’ met een toonaangevende evolutiestap.

Na 14 jaar geslaagd gebruik van de EMC in hydraulisch aangedreven axera-H en axis-H meststrooiers zet Rauch nu voor het eerst de innovatieve elektronische massastroomcontrole en -regeling ‘EMC’ voor axis met mechanische aandrijving in. Het grote voordeel: de strooihoeveelheid wordt ter linker- en ter rechterzijde gescheiden volautomatisch gemeten en geregeld. Wijzigingen van de mestvloei-eigenschappen worden aan weerszijden afzonderlijk herkend en gecompenseerd. Inwerkingen van trillingen of hellingen hebben geen invloed meer op de doseernauwkeurigheid. EMC maakt hiermee een duidelijk hogere doseerprecisie ten opzichte van traditionele weegstrooiers mogelijk. Het geraffineerde EMC-doseerautomatisme maakt hierbij gebruik van het algemeen erkende proportionele verband tussen het mestdebiet en het aandrijfmoment van de strooischijf.

Gewoonweg geniaal: Axis-M EMC meet het aandrijfmoment van de strooischijven via de torsie van de met GKN-Walterscheid ontwikkelde torsieassen in het drijfwerk aan weerszijden afzonderlijk. Door een hoogfrequente torsiemeting met één megahertz kunnen ook de kleinste torsiehoeken met hoge precisie bereikt worden. Voor de bestuurder betekent dit: eenvoudigweg de strooihoeveelheid en werkbreedte invoeren en aan de slag gaan met het strooien. De strooihoeveelheid stelt zichzelf in secondensnelheid in, afhankelijk van de actuele mestvloei-eigenschappen en de rijsnelheid. Nog eenvoudiger kunstmest strooien is vrijwel ondenkbaar.
Een ander voordeel: de beginprijs voor het EMC-basistoestel van de Axis-M 30.1 met een maximale nuttige last van 3.000 kg en werkbreedten van 12 tot 42 m is met een superieure doseernauwkeurigheid duidelijk lager dan de prijs van een vergelijkbare Rauch-weegstrooier.

Bij de uitrusting heeft Rauch kosten noch moeite gespaard. Axis-M EMC wordt met de vooruitstrevende elektronische bedieningseenheid Quantron-E2 met groot kleurendisplay veilig en comfortabel bestuurd. De reeds van de weegstrooier bekende Rauch gps-besturing Quantron-Guide met de precieze OptiPoint-schakeling voor de wendakker wordt optioneel aangeboden. Op aanvraag tonen bij Axis-M 30.1 EMC+W twee bijkomende weegcellen permanent de precieze resthoeveelheid in het reservoir. De hoogwaardige coating en het hoge aandeel roestvrij staal zorgen ervoor dat de waarde van de investering vele jaren lang behouden blijft bij zwaar gebruik.

Bekijk hier de PDF Folder voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier.