Nieuws

New Holland T3F compacte tractor wint onderscheiding - 13/11/2014

New Holland Agriculture T3F wint de onderscheiding TOTY 2015 - Best of Specialized, een indrukwekkend resultaat in het gespecialiseerde segment

Na een lang proces dat maar liefst zes maanden duurde en waarin de jury van deze prestigieuze alle meedingende machines analyseerde en op het land uitteste, heeft de nieuwe T3F tractor van New Holland de titel van Tractor of the Year - Best of specialized voor 2015 gewonnen. Het nieuws werd aangekondigd op de EIMA, één van de belangrijkste Europese tentoonstellingen voor landbouwmachines en uitrusting, die is gehouden in de Italiaanse stad Bologna. De juryleden, een panel van 23 toonaangevende, uit alle delen van Europa afkomstige journalisten voor landbouwmachines, beoordeelde de T3F als een tractor die ultieme prestaties biedt bij cultivatiewerkzaamheden op het land, ideaal voor telers die uiterst specifieke uitrustingen gebruiken, met een perfecte balans tussen performantie en genoeg wendbaarheid om zich snel en gemakkelijk te kunnen bewegen in nauwe ruimtes of onder lage afdaken.

De nieuwe T3F-serie: baanbrekende compacte tractoren
De tractoren van de T3F-serie van New Holland zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele fruittelers en kleine tot middelgrote bedrijven met boom- en wijngaarden, die op zoek zijn naar krachtige maar compacte machines die een zeer goede veelzijdigheid en optimale prestaties in het vermogensbereik van 36,8 tot 53 kW (50 tot 72 pk) bieden.
Ondanks hun extreem compacte design, zijn de 3 modellen van de T3F-serie gebouwd om al het vermogen te leveren dat u nodig hebt, ook voor intensieve werkzaamheden in boomgaarden. Ze zijn uitgerust met ruim bemeten drie-cilinder motoren met turbocompressor en intercooler van FPT Industrial S8000 die uitermate geschikt zijn voor een groot aantal uiteenlopende specialistische werkzaamheden. De Tier-motortechnologie verzekert lage emissies, een laag geluids- en trillingniveau en optimale brandstofefficiëntie. Er is een hoog koppel van maximaal 295 Nm beschikbaar, samen met een indrukwekkende koppelreserve van 34% die de excellente performantie op het land nog verder verhoogt.

De nieuwste tractor als het aankomt op productiviteit, veelzijdigheid en comfort
De lichtgewicht tractor van de T3F-serie beweegt zich met gemak tussen de rijen dankzij een ultra-smalle romp met de optie voor een breedte van slechts 135 cm op het breedste punt. Hierdoor kan de bestuurder zich moeiteloos door boomgaarden bewegen, zonder kostbare gewassen te beschadigen of over het hoofd te zien en is de tractor ook ideaal voor spuit- en cultivatiewerkzaamheden en wegtransport. Nauwe bochten zijn geen probleem dankzij de korte wielbasis van slechts 186 cm en de draaicirkel van slechts 3,4 m. Het ROPS-frame kan ook compleet worden neergeklapt om een beter zicht te verkrijgen en om gemakkelijker in ruimtes met weinig bovenruimte te kunnen rijden.
De machine levert een indrukwekkende hydraulische performantie dankzij de twee hydraulische pompen met vaste opbrengst met een totaal debiet van 84 liter per minuut: er is een pomp van 52 l/min voor de drie externe regelventielen en de aanhangerremmen, zodat, ook wanneer u een volledig geladen trailer transporteert, een uitstekende remprestatie wordt geleverd, terwijl een servicepomp van 32 l/min zorgt voor moeiteloos sturen, ook bij hydraulische toepassingen die veel olie vragen.
De T3F-serie heeft een hefvermogen van maximaal 2277 kg. New Holland’s gepatenteerde en beproefde Lift-O-Matic bediening voor de hefinrichting aan de achterzijde is op de hele serie standaard en stelt de bestuurder in staat om aan de achterzijde gemonteerde werktuigen met één bediening te heffen en vervolgens weer terug naar een vooringestelde positie te brengen. De daalsnelheid van het werktuig is onafhankelijk van het gewicht ervan, zodat ook bij gebruik van het volle hefvermogen het werktuig altijd geleidelijk en soepel wordt teruggebracht in de werkstand.
T3F-tractoren kunnen worden uitgerust met een groot aantal verschillende efficiënte transmissies die aan alle professionele vereisten voldoen. De standaard 12x12 Synchro Shuttle transmissie biedt een uitzonderlijk goede efficiëntie, terwijl er een optie voor 40 km/u aanwezig is voor werkzaamheden die transport op hoge snelheden vereisen. De tractor kan worden uitgerust met de optionele 20x20 Synchro Shuttle kruipbak. Deze realiseert snelheden van slechts 100 meter per uur, wat perfect is voor specialistische werkzaamheden en handmatig planten.
Hoog comfort en duurzaamheid zijn sleutelbegrippen in het ontwerp van de T3F-serie. Het geveerde platform verzekert een perfecte isolatie van geluid en trillingen en draagt bij aan het onovertroffen comfort en de ergonomie van de bestuurdersruimte. Vanuit de ruime, verstelbare stoel heeft de bestuurder onbeperkt zicht naar alle kanten. Eenvoudig en intuïtief, alle bedieningen vallen als vanzelf onder uw handen en zijn gegroepeerd om maximaal comfort te verzekeren, ook op lange werkdagen.

Voortbouwend op New Holland Agriculture’s traditie van excellentie in het segment van de specialistische tractoren, zijn de tractoren van de nieuwe T3F-serie het nieuwste als het gaat om productiviteit, veelzijdigheid en maximaal comfort bij het uitvoeren van willekeurig welke werkzaamheden in boomgaarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier.