Nieuws

NH T8 machine van het jaar 2014! - 21/11/2013

De T8 Auto Command™-tractor wint de onderscheiding "Maschine des Jahres 2014 - Machine van het Jaar 2014", een fantastische prestatie van New Holland op Agritechnica.

De nieuwe New Holland T8 Auto Command™-tractor werd door een team van journalisten van de beste Europese publicaties over machines uitgeroepen tot de "Maschine des Jahres 2014 - Machine van het Jaar 2014".
Deze onderscheiding is erop gericht de modellen uit te kiezen voor distributie op de markt, die uitgerust zijn met vele technologische innovaties die de praktische voordelen voor de landbouwers aantonen.
Dit werd aangekondigd tijdens Agritechnica, de belangrijkste Europese tentoonstelling in Duitsland.
De juryleden waren van mening dat de T8.420 Auto Command™ in staat is de ultieme prestaties op het veld te leveren bij cultiveringswerkzaamheden op hoge snelheid en transporttoepassingen.

New Holland T8-series: Meer vermogen en Auto Command™-efficiëntie
De tractor van de T8-serie, de topserie van New Holland, is verder uitgebreid met de introductie van de befaamde continu variabele AutoCommand™-transmissie. De nieuwe topserie T8.420 produceert een indrukwekkend vermogen van maximaal 419 pk met motorvermogenmanagement, waardoor het de meest krachtige tractor met continu variabele transmissie ter wereld is. De zes modellen van de T8-serie, met vermogens van 273 pk tot 419 pk, worden aangedreven door efficiënte Cursor 9-motoren met ECOBlue™ SCR-technologie die in samenwerking met FPT Industrial zijn ontwikkeld en aan Tier 4A voldoen.

Auto Command™-transmissie voor maximale efficiëntie
New Holland heeft haar Auto Command™-transmissie aangepast aan de T8-serie, om het perfect af te stemmen op haar afmetingen en gebruiksprofiel. De Auto Command™-transmissie gebruikt intuïtieve op kracht gebaseerde logica en de tractor wordt bediend met de ergonomische CommandGrip™-hendel, die identiek is aan die van de modellen van de T7 Auto Command™.
De vier bedieningsmodi bekend van de T7 Auto Command™ -- Auto, Cruise, PTO en Handmatig -- leveren dezelfde flexibiliteit om de taak te optimaliseren of brandstof te besparen. Alle transmissiefuncties zijn op een plaats gegroepeerd voor een soepele, naadloze toepassing van het vermogen: tijdens het werken in de automatische modus selecteert de bestuurder eenvoudig de gewenste werksnelheid en de Auto Command™ past het motortoerental en de transmissie-instellingen aan om de meest optimale prestatie te realiseren.
De T8 Auto Command™ is gebaseerd op vier punten voor optimale efficiëntie met betrekking tot de transmissieaandrijvingen in een volledig mechanische verbinding. Deze punten zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de meest gebruikte werksnelheden. Of u nu een snelheid nodig hebt voor zaaien, grondbewerking, balenpersen of wegtransport, de T8 Auto Command™ kan het leveren. Leverbaar in uitvoeringen van 40 km/u ECO en 50 km/u, kunnen klanten maximale snelheden bereiken bij lagere motortoerentallen, als de belastingen dit toestaan (1400 tpm en 1725 tpm), ideaal voor zakelijke activiteiten die betrekking hebben op uitgebreide transporthandelingen.

Nog stabieler. Nog meer tractie
Alle T8 Auto Command™-modellen profiteren van een langere wielbasis, wat de stabiliteit en tractie verbetert: units die uitgerust zijn met een standaard achteras hebben een wielbasis die 500 mm langer is dan de huidige vergelijkbare modellen, en de T8.420 die uitgerust is met de nieuwe 5" staafas voor zwaar gebruik heeft een wielbasis die 1000 mm langer is dan de Ultra Command™-modellen. De wielbasis van 3550 mm in totaal, is 14% langer dan die van de naaste concurrent, maar nog altijd leveren T8 tractoren uitstekende draaiprestaties.
Alle T8 Auto Command™-modellen kunnen geleverd worden met Group 49 achterbanden. Als er luchtvolume en flotatie wordt gevraagd, worden 900/60R42 banden aangebracht; voor rijgewasgebruik worden 480/95R50 banden gebruikt, deze leveren een langere voetafdruk om meer tractie te genereren. Dit zijn de grootste achterbanden die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn voor tractoren met een krachtig vermogen.

Uitgebreide ballastopties voor een betere productiviteit in het veld
De lange wielbasis en flexibele ballastopties zorgen ervoor dat de T8 een uitstekende prestatie in het veld levert bij cultivatietaken op hoge snelheid. Het TerraLock™-tractiemanagementsysteem zorgt ervoor dat 100% van het vermogen aan de bodem wordt doorgegeven. De vering van de vooras van de Terraglide™ verbetert de tractie en verhoogt het comfort door stuiterbewegingen tegen te gaan tijdens het heffen van zeer zware, aan de achterkant gemonteerde werktuigen. De verbeterde overgangsreactie handhaaft de prestatie bij zware omstandigheden: als u op een stuk terechtkomt met bodemverdichting, zal de motor onmiddellijk reageren en niet afremmen. Het rijsnelheidsmanagement zorgt ervoor dat de voorwaartse snelheid altijd gerealiseerd wordt bij het laagste motortoerental.

Model Nominaal vermogen (pk) Maximaal vermogen EPM (pk) Maximaal koppel (Nm) bij 1550 tpm
T8.275 235 273 1157
T8.300 257 298 1267
T8.330 284 327 1397
T8.360 311 357 1531
T8.390 340 389 1671
T8.420 367 419 1806


 
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze vertegenwoordigers via telefoonnummer 0117 - 45 32 55 of via het online contactformulier.