Nieuws

New Holland BigBaler 1290 Plus - Challenge - 16/11/2016

New Holland BigBaler Plus is de uitdaging aangegaan en heeft bewezen de ultieme efficiëntie en productiviteit, en een uitstekende baalkwaliteit en betrouwbaarheid te leveren.

New Holland Agriculture stelde de BigBaler 1290 Plus op de proef door hem samen te laten werken met een T7.315 Heavy Duty Auto Command-tractor in een uitdaging waarvoor de machines in 17 uur tijd, verdeeld over twee dagen, moesten werken onder echte werkomstandigheden in Frankrijk. SGS hield toezicht over de uitdaging en certificeerde ook de resultaten.

Superproductiviteit met 32 t/h, 1254 balen van gemiddeld 434 kg in 17 uur tijd verdeeld over twee dagen
De uitdaging had gedurende twee dagen plaats, op 26 en 27 juli 2016, op een boerderij, in Nalliers, Pays de la Loire. Op de velden waar de balen voor de uitdaging werden geperst, was harde tarwe van de varianten Miradoux, Sculptur en Anvergur gezaaid. De activiteiten werden gedurende deze twee dagen overzien door de toonaangevende certificeringsinstantie SGS Agriculture, Food & Life, die ook de resultaten heeft gecertificeerd.
De eerste dag werkten de BigBaler en de T7 onder zonnige omstandigheden met temperaturen uiteenlopend van 19 tot 27ºC en werden drie velden van in totaal 84 ha afgewerkt. De tweede dag waren de temperaturen vergelijkbaar, maar waren de weersomstandigheden wisselvallig en is na 31 ha besloten om te stoppen in verband met lichte regen en omdat de baalvochtigheid opliep tot meer dan 14%. De BigBaler en T7 hebben het balenpersen op deze 115 ha in 17 uur tijd, verdeeld over twee dagen, voltooid.
Het behalen van deze uitstekende prestatie door de BigBaler en T7 was mogelijk dankzij het IntelliCruise-systeem voor de regeling van de toevoersnelheid, waarmee de tractorsnelheid wordt afgestemd op de gewasopbrengst. Het systeem verzorgt een optimale toevoersnelheid van het gewas in de balenpers, wat een hogere productiviteit met een lager brandstofverbruik oplevert. Tijdens de gehele Endurance Challenge is IntelliCruise gebruikt, waardoor de tractorsnelheid automatisch werd aangepast, zodat de balenpers te allen tijde met een perfecte snelheid werkte, waardoor een gemiddelde capaciteit van 32 t/h werd behaald, en de uitstekende productiviteit werd aangetoond die de BigBaler kan behalen met het IntelliCruise-systeem.
Na afloop van de twee dagen had de BigBaler in totaal een indrukwekkende 1254 balen van hoge kwaliteit geperst. Hij behield een consistente baalvorm met een gemiddeld gewicht van 434 kg en een gemiddelde lengte van 2,37 m; uur na uur, dag in dag uit.
De BigBaler heeft aangetoond betrouwbaar te zijn: geen knappende touwen, geen verstoppingen, geen verkeerde knopen of defecte afschuifassen, wat betekent dat het balenpersen onverstoorbaar doorging tijdens de twee dagen durende uitdaging.
Dit resultaat was mogelijk, onder echte omstandigheden met wisselvallig weer en een droog gewas, dankzij de langere balenkamer en de verbeteringen die deel uitmaken van het Plus-pakket.

BigBaler Plus en T7 Heavy Duty werken samen voor ultieme efficiëntie
De BigBaler Plus en T7 Heavy Duty hebben bewezen een onverslaanbaar team te vormen, niet alleen qua productiviteit maar ook qua brandstofzuinigheid. De rendementsgegevens, die zijn geregistreerd door het PLM Connect-telematicasysteem, tonen aan dat de twee in totaal 481,7 liter verbruikten, een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 0,89 l/t, wat uitkwam op slechts 0,38 l/baal.

Belangrijkste statistische gegevens
Totale tijd van het balenpersen 17 uur
Aantal balen 1254
Gemiddelde capaciteit (ton/uur) 32
Gemiddelde capaciteit (balen/uur) 73,8
Gemiddeld baalgewicht (kg) 434
Baaldichtheid (kg/m3) 170
Gemiddelde baallengte (m) 2,37
Verbruikte brandstof (l) 481,7
Brandstofverbruik (l/t) 0,89
Brandstofverbruik (l/baal) 0,38
Oppervlakte van het balenpersen (ha) 115

Meer informatie over de New Holland Bigbaler1290 plus? Bel Koen (06-21801739), Patrick (06-21232530) of Yves-Jan (06-46566619). Natuurlijk kunt u ook ons ook mailen via het online contactformulier.